Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Гіркополонківська громада» (код ЄДРПОУ: 05441200) був реорганізований і увійшов до складу Боратинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Гіркополонківська громада

припинила діяльність, увійшла до складу Боратинської громади

День пам'яті жертв голодоморів

Дата: 27.11.2020 14:14
Кількість переглядів: 271

Фото без опису28 листопада – День пам'яті жертв голодоморів.Долучись!!! ЗАПАЛИ СВІЧКУ – ВШАНУЙ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ!!!

Цього року День пам'яті жертв голодоморів припадає на 28 листопада. Традиційно після загальнонаціональної хвилини мовчання о 16.00 год. по всій Україні пройде громадська Всеукраїнська акція «Запали свічку пам'яті».

Історія органічно пов’язана з пам’яттю, яка долає невпинний час, долає забуття. У цьому непересічна культурна значимість пам’яті. Безпам’ятство – це невдячність перед минулим і безвідповідальність перед майбутнім.

У XX столітті Україна пережила три голодомори: 1921-1923 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр., проте Голодомор 1932-33 рр. був наймасовішим і найжорстокішим. Розпочався Голодомор наприкінці літа 1932-го, свого піку досягнув навесні 1933-го і завершився на початку літа. Головною причиною Голодомору історики називають політику тоталітарного сталінського режиму щодо українців. Коли люди голодували, влада не лише не припинила примусове відбирання їжі. Навіть не приймала допомогу інших країн, та кинула всі сили на те, щоб ізолювати голодні райони.

Чи живі люди, котрі пам’ятають Голодомор, чи можуть розповісти про нього? Ще зберігається шанс засвоїти урок історії не за підручниками, а через безпосередній контакт із живими свідками. З кожним днем події Голодомору віддаляються в часі, не втрачаючи при цьому свого скорботного та трагічного значення.

Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua