Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Гіркополонківська громада» (код ЄДРПОУ: 05441200) був реорганізований і увійшов до складу Боратинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Гіркополонківська громада

припинила діяльність, увійшла до складу Боратинської громади

Гіркополонківська дитяча музична школа

Дата: 03.07.2019 12:28
Кількість переглядів: 370

Фото без опису

Музична школа була відкрита рішенням виконкому Луцької районної Ради депутатів трудящих від 26 червня 1980 року  «Про відкриття музичної школи в селі Ратнів» за № 166 в серпні 1980 року в селі Ратнів Луцького району Волинської області і називалась РАТНІВСЬКА ДИТЯЧА МУЗИЧНА ШКОЛА.

В перший навчальний рік до школи було прийнято 58 сільських дітей, яких навчали грі на фортепіано, баяні, домрі та духових інструментах  викладачі школи на чолі з директором  Пясецьким Ярославом Едуардовичем. Наступного, 1981-1982 навчального року у школі були відкриті класи акордеона, бандури та скрипки. У 1982 році у селі Чаруків, а у 1983 році у селі Лаврів були відкриті філіали від музичної школи. Це дало змогу залучити до занять музикою дітей цих, та навколишніх сіл району.

У 1984 році на посаду директора школи було призначено Поліщука Миколу Григоровича. В цьому ж році було відкрито філіал музичної школи у селі Гірка Полонка, а у1987 році у селі Підгайці Луцького району. За ці роки кількість учнів школи  зросла з 58 до 135 учнів, зросла чисельність і викладацького колективу.

У 1988 році через ряд об’єктивних і суб’єктивних причин школа рішенням виконавчого комітету Луцької районної Ради народних депутатів №165 від 14 липня 1988 року «Про перенесення дитячої музичної школи» була перенесена у більш перспективне село Гірка Полонка Луцького району і перейменована у ГІРКОПОЛОНКІВСЬКУ ДИТЯЧУ МУЗИЧНУ ШКОЛУ.

Нелегкі,найважчі у своїй історії часи школа пережила в першій половині 90-х років минулого століття. Нестабільність, економічний занепад, безробіття відобразились на функціонуванні музичної школи. Зменшувався контингент учнів школи,залишались без роботи викладачі.  У 1993-1994 навчальному році чисельність учнів школи зменшилася до 77 чоловік.

З січня 1993 року  на посаду директора школи був призначений Потрапелюк Володимир Миколайович.

Розбудова незалежної Української держави зумовила  зрушення на краще та стабілізацію і в соціальній сфері. Поступово налагоджувалось життя музичної школи, відроджувався інтерес до занять музикою, діти поверталися до школи, вона зростала не лише кількісно, але й якісно. З року в рік на новий, більш якісний рівень підіймалась навчально-методична, виховна робота, фаховий рівень викладачів, виконавська майстерність учнів.

Школа сьогодні -  120 учнів, яких навчає азам музичного мистецтва 15 кваліфікованих викладачів. У школі функціонують  класи фортепіано, скрипки, баяна, акордеона, домри, гітари, бандури, сопілки, духових та ударних інструментів, сольного співу. Школа сьогодні це не лише її учні та викладачі, це її творчі колективи - хоровий колектив, ансамбль викладачів, ансамбль акордеоністів, духовий оркестр, ансамбль гітаристів, ансамбль народної музики, ансамбль домристів, учнівський ансамбль народних інструментів, вокальні ансамблі, ансамбль сопілкарів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Свідченням зростання школи є її вихованці – переможці та лауреати багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

За час діяльності школи свідоцтво про її закінчення одержали більше трьох сотень випускників. Багато з них не лише одержали початкову музичну освіту, але й продовжили навчання в середніх спеціальних та вищих музичних навчальних закладах і сьогодні успішно працюють  в галузі культури та мистецтва. Школа пишається своїми випускниками  - доцентом Отто-Фрідріх Університету в м.Бамберг(Німеччина) Мартинюк Оксаною,  викладачем по класу акордеона Луцького педагогічного коледжу Гогось Зоряною, викладачами дитячих музичних шкіл області Боярчук Ольгою, Мандзірохою Юлією, Гуменною Анжелою, військовим музикантом Лукавим Петром.

         Сьогодні Гіркополонківська дитяча музична школа – це колектив, в якому гармонійно поєднані досвід та молодість, це колектив, готовий досягати нових вершин, здобувати нові перемоги.

 

 


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua